Porušovanie domovej slobody a všeobecné ohrozenie. Väzba. Policajná akcia.

27.08.2008 Celý región

Porušovanie domovej slobody a všeobecné ohrozenie: V utorok 26.8.2008 Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia a prečin porušovania domovej slobody
Toho sa dopustil neznámy páchateľ v dobe od 22.30 hod. dňa 25.8.2008 do 08.00 hod. dňa 26.8.2008. Páchateľ nezisteným spôsobom vnikol na oplotený pozemok rodinného domu 58 ročnej majiteľky na ul. Tatranskej v meste Kežmarok a na viacerých miestach na trávnik, chodník a pod okná rozsypal sypkú látku bielej farby neznámeho zloženia a pôvodu. Týmto konaním vyvolal podozrenie, že by mohlo dôjsť k vydaniu ľudí do nebezpečenstva smrti, alebo ťažkej ujmy na zdraví. Miesto činu bolo zabezpečené hliadkou polície, na miesto boli privolaní príslušníci hasičskej záchrannej brigády z Humenného, ktorí uvedenú látku zaistili a previezli do KEÚ v Košiciach k vykonaniu expertízy. K zraneniu osôb nedošlo.

Výskyt fazifikátu:
Dňa 26.8.2008 na linku 158 OR PZ v Bardejove bolo oznámené, že v jednej z Bardejovských zmenárni zadržali podozrivú bankovku vykazujúcu znaky falzifikátu. Policajti vyšetrovaním zistili, že v uvedený deň predložil na zmenenie tento 1 ks bankovky nominálnej hodnoty 100 USD jeden Bardejovčan. Bankovku doniesol z USA. Z dôvodu, že bankovka vykazuje znaky falzifikátu táto bude zaslaná na skúmanie do NBS Bratislava. Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície v Bardejove a vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

Väzba:
V nedeľu 24.8.2008 policajti zo Spišskej Belej vzniesli obvinenie pre prečin nebezpečného vyhrážania 21 ročnému mužovi zo Spišskej Belej. Obvinený dňa 23.8.2008 v čase okolo 23.00 hod. po príchode domov v podnapitom stave začal svojej matke vulgárne nadávať a vyhrážať sa jej vyhodením z okna. Potom čo mu odmietla dať peniaze, zobral do ruky kuchynský nôž, s ktorým chcel matku napadnúť, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie, následkom čoho táto utiekla z domu preč. Obvinený bol hneď políciou zadržaný, umiestnený v cele policajného zaistenia. Sudca Okresného súdu v Kežmarku včera rozhodol o jeho vzatí do väzby.

Policajná akcia:
Dňa 26.8.2008 prešovskí diaľniční policajti vykonali kontrolu v čase 09.00-13.00 hod. na D1 Prešov - Budimír so zameraním na dodržiavanie ustanovenia § 6 ods.2 zák. č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách – povinnosti prevádzkovateľa vozidla. Do akcie okrem nich bol zapojený aj 1 vojenský policajt. Zistili 19 priestupkov na úseku pozemných komunikácií, ktoré boli vybavené v blokovom konaní na sumu 44 500. -Sk.
 

Vyberte región